|
|
| Модератор форума: fx-profit |
| Форум Разное Свободное общение Як захистити бойлер від накипу і корозії? |
| Як захистити бойлер від накипу і корозії? |
Накип і корозія – це дві головні проблеми, з якими стикається будь-яке водонагрівальне обладнання. З першого погляду вони здаються незначними, проте з часом саме ці процеси стають причиною серйозних поломок. Утворення накипу відбувається тоді, коли вода з високим вмістом солей нагрівається. Вони осідають на внутрішніх поверхнях бака та нагрівальних елементів, створюючи твердий шар, що поступово знижує ефективність роботи техніки. Чим більше такого шару накопичується, тим більше енергії потрібно, аби нагріти воду, і тим швидше зношується обладнання.
Корозія має інший характер, але її наслідки не менш небезпечні. Волога у поєднанні з киснем руйнує метал, і з часом на поверхні з’являються мікротріщини та іржа https://dailylviv.com/news....-126856 . Якщо вчасно не вжити заходів, корозійні процеси можуть призвести навіть до протікання бака, що фактично означає необхідність повної заміни бойлера чи іншого водонагрівача. Особливо ризикують ті користувачі, які нехтують технічним обслуговуванням, адже регулярна перевірка та своєчасна заміна анодів дозволяє значно продовжити термін служби техніки. Я неодноразово стикався з випадками, коли власники квартир чи приватних будинків намагалися економити на догляді за обладнанням, але зрештою отримували набагато більші витрати. Одного разу я бачив водонагрівач, у якому шар накипу був таким товстим, що фактично перекривав доступ тепла до води. У результаті споживання електроенергії зросло майже удвічі, а сам ТЕН довелося повністю замінити. Щоб уникнути подібних ситуацій, варто звернути увагу на якість води ще на етапі вибору обладнання. Використання фільтрів пом’якшення, регулярне очищення та профілактичні огляди – це не просто додаткові витрати, а реальний спосіб захистити свою інвестицію. Я переконався на власному досвіді: своєчасний догляд за бойлером робить його роботу стабільною та безпечною, а головне – дозволяє значно заощадити у довгостроковій перспективі. |
| |||
| |||