|
|
Модератор форума: fx-profit |
Форум Разное Свободное общение Як працює пральна машина із сушкою? |
Як працює пральна машина із сушкою? |
Пральна машина із функцією сушки — це справжній порятунок у побуті, особливо коли обмаль часу або немає умов для традиційного сушіння речей. Її принцип роботи поєднує два етапи: прання та сушіння, які відбуваються в одному барабані. Звичайне прання відбувається за класичним сценарієм: вода подається у барабан, змішується з миючим засобом, після чого починається процес обертання білизни, який змінюється кілька разів для кращого очищення тканини. Після полоскання та віджимання запускається наступний етап — сушка.
Сушка в такій машині працює за допомогою вбудованого нагрівача та вентилятора. Волога білизна обдувається гарячим повітрям, яке потім виходить через спеціальні отвори або конденсується, залежно від конструкції. У деяких моделях використовується технологія конденсації: гаряче повітря, що пройшло крізь вологу білизну, охолоджується, і волога осідає у вигляді конденсату в спеціальному резервуарі: https://uzhgorod.net.ua/news/187323 . Цей етап займає певний час, тому весь цикл "прання плюс сушка" зазвичай триває значно довше, ніж просто прання. З власного досвіду можу сказати, що така техніка справді спрощує життя. Раніше мені доводилося розвішувати речі на балконі або в кімнаті, а взимку це було зовсім незручно. З появою пральної машини із сушкою я просто дістаю сухі, теплі речі, готові до носіння або складання в шафу. Особливо зручно це для прання рушників, постільної білизни чи дитячих речей — усе чисте та сухе буквально за кілька годин. Однак варто розуміти, що така техніка має свої нюанси. Наприклад, не всі тканини однаково добре переносять сушку гарячим повітрям. Іноді я залишаю делікатні речі для природного висихання. Також важливо не перевантажувати барабан, інакше сушка буде неефективною. Але загалом я вважаю пральну машину з сушкою однією з найкращих побутових інвестицій. |
| |||
| |||